Uutisia

17.08.2010

Janne Järvelällä ´ristiverinen´ menopeli rallicrossissa

Porilaisen Osaset-liikkeen, Porin Motormarketin Janne Järvelän vauhdikas harrastus on rallicross.

Kova kilpailuvietti ja halu menestyä istuttivat hänet jo 18-vuotiaana kilpa-auton rattiin. Nykyinen menopeli on sekoitus useampaa autoa, siksi siis ristiverinen: kori on Skoda 105 l, moottori Peugeot 1,9 l, 16 v ja 220 hv, rajoitin 8500 rpm, vaihteisto kuplafolkkarin suorakytkentä (SSF-pyörän valmistama). Koko komeuden huippunopeus on 150 - 160 km/h.

Janne Järvelä on ajanut jokamiesluokkaa, rallicrossia ja ratakilpailuja. Tällä hetkellä viime mainittu kiinnostaa eniten, tavoitteena on saada finaalipaikkoja kovassa sarjassa - ja miksei tietysti voittaakin. Janne edustaa Noormarkun Urheiluautoilijoita ja taustavoimina - perheen lisäksi - häärii pari huoltomiestä kilpailuissa. Remontit hän tekee itse, aina kun löytää niihin aikaa. 10-vuotias Eetu-poikakin on innokkaasti mukana, jopa niin että hän on halunnut teipata isän auton. Välillä koristelu vain on meinannut karata käsistä, Janne hymyilee.

Aikaa ja rahaa kuluu ja lisää olisi hyvä olla. Kilpatiimin budjetti pyörii 10 - 13.000 euron välillä. Tuolla summalla Janne kisaa 6 - 7 kilpailua vuodessa. Helpointa ja hauskintakin on itse ajaminen, Janne Järvelä tuumaa. Mieliala on korkealla, sillä kotona perheyritys Porin Motormarketin bisnes on mennyt hyvin jo pitemmän aikaa, ja tulevaisuus vaikuttaa yhtä hyvältä.


Kuvassa: Janne Järvelä (oik.) ja Atoy Automotive Oy:n ketjupäällikkö Jukka Soimetsä Kouvolan kilpailuvarikolla elokuussa. Soimetsän auto taustalla.


Kuvassa Janne Järvelän punainen Skoda vauhdissa kauden viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa.


Jaa

« Takaisin